'Bobbi Kristina sinds veertiende aan drugs'

Al sinds haar veertiende zat Bobbi Kristina Brown aan de drugs en vertoonde ze zelfmoordneigingen. Dat wordt beweerd in het boek Whitney & Bobbi Kristina: The Deadly Price of Fame, schrijft New York Daily News.

Schrijver Ian Halperin sprak met familieleden en vrienden van Whitney Houston en Bobbi Kristina Brown. Ze schetsen een beeld van een onstuimige relatie tussen moeder en dochter. Houston zou door haar eigen drugsproblemen amper haar rol als moeder hebben kunnen vervullen. Een boze Bobbi Kristina had daardoor een moeilijke relatie met haar moeder, die een slechte invloed op haar had.

Bobbi Kristina zou haar moeder zelfs eens hebben geprobeerd te steken met een mes voordat ze een zelfmoordpoging ondernam. Op haar vijftiende werd Bobbi Kristina naar een psychiatrische inrichting gestuurd.

Het getroebleerde leven van Whitney Houston wordt vooral verklaard door haar verboden lesbische relatie met Robyn Crawford. Bang voor het stigma trouwde ze zanger Bobby Brown, met wie ze dochter Bobbi Kristina kreeg. Terwijl Whitney op tour was zou haar dochter thuis regelmatig drugs gebruiken. De laatste jaren was ze volgens een vriend omringd met een stuurloze vriendengroep die zich onverantwoord gedroeg.

De gelijkenissen tussen de problematische levens van de twee zijn groot. Whitney Houston werd in 2012 bewusteloos aangetroffen in een badkuip waarna ze overleed. Bobbi Kristina werd eind januari dit jaar eveneens bewusteloos uit bad gehaald en ligt sindsdien in een coma.