XCOM 2 aangekondigd

Herinneren jullie je nog adventfuture.org, de site die vorige week werd geteased door 2K games? De site beloofde een utopia door middel van onder andere genetische hulpmiddelen, maar daarna werd de site 'gehackt' en werd er gewaarschuwd de beloftes van Advent niet te geloven. Vandaag heeft 2K eindelijk bekend gemaakt waar de site al die tijd naar hintte: er komt een vervolg op XCOM: Enemy Unknown.

IGN had vandaag de wereldprimeur om dit te onthullen aan het grote publiek door middel van een trailer, die hieronder in het bericht te zien is. In de trailer lijkt het erop dat het XCOM-project mislukt is en de aliens succesvol de aarde hebben overgenomen. De meeste mensen hebben zich onderworpen aan het regime van de aliens, maar een aantal rebellen pikt dit niet en voert kleine aanvallen uit op de buitenaarde overheersers. Het lijkt erop dat in XCOM 2 je in de huid kruipt van de rebellen, in plaats van een door de overheid aangestuurde paramilitaire organisatie.

"De feedback die we hebben gekregen van de XCOM-community heeft een grote rol gespeeld tijdens de ontwikkeling van XCOM 2" zegt Jake Solomon, creative director van XCOM 2. "We zijn verheugd dat we hierdoor veel dingen hebben kunnen toevoegen die vaak gevraagd zijn, zoals mod support en random gegenereerde levels. Verder hebben we ook dingen toegevoegd die XCOM al fantastisch maakten, zoals meer aliens, meer classes en meer vijanden."

Meer dan dit weten we helaas nog niet, maar Firaxis Games en 2K hebben al aangekondigd de eerste gameplay te laten zien op de E3 later deze maand. Hopelijk krijgen we dan ook een exacte releasedatum, want nu moeten we het alleen doen met de maand: November 2015. XCOM 2 komt exclusief uit op de pc.

XCOM 2 aangekondigd