Everton deelt flinke tik uit aan Manchester United

Manchester United kreeg zondagmiddag een flinke tik te verwerken van Everton. The Mancunians verloren met 3-0 op bezoek in Liverpool. Daar was weinig op aan te merken.

Het was een ontluisterende nederlaag voor de ploeg van Louis van Gaal. Door de nederlaag zijn The Red Devils nog altijd niet zeker van kwalificatie voor de Champions League. Vorige week verloor Van Gaal al met 1-0 van koploper Chelsea. Er kwam daardoor een einde aan een prima opmars.

Al na vier minuten ging het mis voor United. Everton speelde op de counter en dat pakte direct goed uit. James McCarthy stond aan het eindstation van de tegenaanval en maakte het doelpunt: 1-0. Kort daarop leken de bezoekers op gelijke hoogte te komen, maar middenvelder Marouane Fellaini scoorde niet.

Na 35 minuten spelen kwam Everton op een 2-0 voorsprong. The Toffees konden juichen nadat John Stones raak kopte en daarmee voor de 2-0 tekende. Van Gaal deed er nog van alles aan om iets te forceren, maar ook het inbrengen van Radamel Falcao mocht niet baten.

Het ging van kwaad tot erger. Romelu Lukaku leek buitenspel te staan, maar omdat hij stopte met een loopactie kon Kevin Mirallas, die niet buitenspel stond, er wél met de bal vandoor. De aanvaller schoot met scherp de 3-0 binnen. Bij United maakte Robin van Persie zijn rentree na een enkelblessure. Sinds eind februari zat de Nederlandse aanvaller langs de kant met zijn kwetsuur.