De leukste sporttweets van week 16

Elke week verzamelt de sportredactie van FOK! de leukste en meest bijzondere sportweets. Vandaag zetten we die voor jullie op rij in deze rubriek. Veel leesplezier!

Afgelopen weekend werd het dan officieel, FC Dordrecht degradeert uit de Eredivisie. Gelukkig verliezen ze niet hun gevoel voor humor in Dordrecht:

Ben je nieuwsgierig naar hoe de bouw van de faciliteiten voor de Spelen in Rio de Janeiro verlopen? Hier hebben we een mooi filmpje voor je over de vorderingen:

Giedo van der Garde moest zijn moeder helpen en dacht daar een grapje over te maken. Jammer genoeg voor hem werd hij zelf even op zijn plaats gezet:

Afgelopen week stond Engeland stil bij de Hillsboroughramp waar 96 Liverpool-supporters om het leven kwamen:

Bob de Jong, wat een held, nu zelfs aan het schansspringen:

Werelduurrecordhouder op het ijs Douwe de Vries was te gast bij de LottoNL-Jumbo ploeg tijdens de Amstel Gold Race. Hij werd meteen aan het werk gezet:

Louis van Gaal had echt zin in dit interview:

In het Sportblog schreven we eerder over de royale bierprijs die Matt Brammeier won tijdens de Ronde van Vlaanderen. En daar schept hij graag over op:

Petr Cech zet een fout van een voetbalfan recht:

Tijdens Parijs - Roubaix schoten veel wielrenners snel nog over de gesloten spooroverweg, gelukkig weet Ronald Mulder wel hoe het moet:

Het kampioenschap van PSV bleef ook op Twitter niet onopgemerkt. De fans hebben er lang op moeten wachten:

De gebroeders De Jong zetten een mooie reeks neer:

En we hebben het allemaal aan Joeri Verlinden te danken: