654 kiezers blijven voor Verheijen

In Limburg hebben 654 kiezers het waarschijnlijk niet helemaal begrepen. Ondanks een declaratieschandaal en een verdenking van corruptie brachten zij bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in Limburg een voorkeurstem uit op de gevallen VVD'er Mark Verheijen. Dat meldt nieuwssite 1Limburg vrijdag. De meeste stemmen behaalde Verheijen in de kieskring Venlo.

Verheijen stond als lijstduwer op de VVD-lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg. Op het moment dat Verheijen in opspraak raakte, was de kieslijst al ingediend, en kon hij er wettelijk niet meer vanaf gehaald worden. De VVD heeft wel nog een 'pittig' gesprek gehad met Verheijen. Voorzitter Peter de Koning van de Limburgse VVD stelt dat Verheijen 'waarschijnlijk' had afgezien van een zetel, mocht hij voldoende voorkeurstemmen gekregen hebben.

Mark Verheijen is op vrijdag 27 februari opgestapt als lid van de Tweede Kamer vanwege kritiek op zijn declaratiegedrag als gedeputeerde in Limburg. Hij zou onder meer onterecht gebruik hebben gemaakt van een dienstauto. Daarnaast is er aangifte tegen Verheijen gedaan wegens corruptie. De Veldense ondernemer Wout Heijmans stelt dat Verheijen zijn plannen om een bioscoop buiten het centrum van Venlo te realiseren gedwarsboomd heeft, ten gunste van een bioscoop in het centrum. Dat project zou gerealiseerd worden door Piet van Pol, die 'toevallig' duizenden euro's in de campagnekas van Verheijens VVD heeft gestort.