Screenshots spirituele Banjo-Kazooie-opvolger uitgegeven

Ontwikkelaar Playtonic is al enige tijd bezig met een spirituele opvolger van de klassieker Banjo-Kazooie. Er wordt binnenkort een Kickstarter-project voor opgestart.

Tijdens het EGX Rezzed-evenement in Londen heeft Gavin Price van Playtonic bekendgemaakt dat er een crowdfunding-project gestart wordt vanwege de enthousiaste respons die kwam op het idee. "We hadden niet zoveel positieve reacties verwacht. We hebben tonnen e-mails ontvangen en zijn daar erg blij mee. Tot voor een paar weken geleden was Kickstarter niet eens ter sprake gekomen. Maar nu blijkt dat er zoveel animo voor is, zijn we ook een stuk ambitieuzer geworden", aldus Price, veteraan van ontwikkelstudio Rare.

De game, die momenteel nog Project Ukulele als working title heeft, moet nog een officiële naam krijgen. Dit vanwege het feit dat de game waarschijnlijk vernoemd gaat worden naar de twee hoofdrolspelers, net zoals in Banjo-Kazooie. Het ontwikkelteam van Playtonic bestaat uit mensen die aan de wieg stonden van de populaire Nintendo 64-platformgame. Het doelbedrag voor Project Ukulele is vierhonderdduizend pond.

Het is momenteel nog niet bekend voor welke platforms de game wordt ontwikkeld. Er wordt gewerkt met de Unity-engine, een game-engine die ook door WiiU wordt ondersteund. Price zegt nog niet te kunnen verklappen wat de doelplatforms zijn, maar geeft wel te kennen dat ze 'niemand uit willen sluiten'.