Jans: onder ons niveau

Trainer Ron Jans van PEC Zwolle was niet bepaald tevreden over het optreden van zijn ploeg bij FC Twente. "Sommige spelers voetbalden onder hun niveau. We hadden tegen dit Twente een resultaat moeten pakken, ook voor Warner Hahn. Hij heeft een aantal cruciale reddingen verricht", zei de coach na de nederlaag (2-0).

Jans nam een deel van de schuld ook op zich. "Ik trek me aan dat ik Steven Pereira heb ingebracht. Normaal is hij lekker agressief, maar vandaag speelde hij zo gespannen dat hij alles verkeerd deed." De ingevallen rechtsback verzuimde bijvoorbeeld Renato Tapia te dekken bij een hoekschop. De middenvelder kopte vervolgens de 1-0 binnen. "Het is jammer dat zij net scoren als je denkt dat het niet meer lukt."

Coach Alfred Schreuder van Twente was uiteraard opgetogen met de zege. "Dit is een mooie avond voor ons. De sfeer was geweldig. Het is mooi om te zien dat de supporters achter de club blijven staan nu het zo slecht gaat."

Een tegenvaller was wel dat Luc Castaignos en Andreas Bjelland uitvielen. "Dat ziet er helaas niet goed uit", aldus Schreuder.