Leverkusen drukt Stevens dieper in de zorgen

Bayer Leverkusen heeft het thuisduel met VfB Stuttgart overtuigend gewonnen. Leverkusen won met 4-0 van de ploeg van trainer Huub Stevens.

Voorafgaand aan de wedstrijd sprak Stevens nog enige hoop uit voor een positief resultaat. Stuttgart verkeert in degradatienood en moet snel punten bij elkaar zien te sprokkelen om degradatie uit de Bundesliga af te wenden. Bij rust was de hoop op punten tegen Leverkusen al vervlogen.

Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via Wendell en niet lang daarna was het ook al 2-0 voor Leverkusen. Josip Drmic kon afwerken op aangeven van Roberto Hilbert. Na de theepauze leek de ploeg van Stevens nieuwe hoop te hebben, maar al na vijf minuten werd dat teniet gedaan.

Karim Bellarabi tekende voor de 3-0 en nog geen vier minuten later was het Drmic met zijn tweede treffer van de avond: 4-0. Wederom een zware klap voor Stevens, die onlangs juist het vertrouwen kreeg van Stuttgart. De Nederlander werd aangesteld om van een uitzichtloze periode nog iets zonnigs te maken. Vooralsnog lukt dat niet.

Na 25 wedstrijden heeft Stuttgart twintig punten. Daarmee staat de ploeg van Stevens op de allerlaatste plaats in de Bundesliga.