Van de Looi hoopt op Chery, Vitesse met Mori tegen Heracles

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen weet nog niet of hij zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht kan rekenen op Tjaronn Chery. De aanvallende middenvelder ontbrak vrijdag op de training vanwege privéomstandigheden. Van de Looi hoort zaterdag of Chery kan spelen.

Tom Hiariej, Nick Bakker, Michael de Leeuw en Jarchinio Antonia ontbreken hoe dan ook tegen de hekkensluiter van de eredivisie. Daarentegen zijn Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet wel weer van de partij.

Bij Dordrecht ontbreken Funso Ojo vanwege een blessure en Marvin Peersman door een schorsing. Trainer Gérard de Nooijer heeft verder een fitte selectie. De interim-coach hoopt in Groningen de eerste overwinning in een uitduel te behalen. "Groningen heeft al vijf wedstrijden niet gewonnen en mist Michael de Leeuw. We weten dus dat er kansen liggen", aldus De Nooijer.


Dan Mori start zaterdag in de basis van Vitesse in het uitduel met Heracles Almelo. De verdediger uit Israël vervangt Guram Kashia, die vanwege een schorsing niet mag spelen. Trainer Peter Bosz kan voor het eerst dit jaar weer rekenen op Arnold Kruiswijk. De verdediger zit voor eerst na de winterstop bij de selectie na een blessure.

Heracles heeft een nagenoeg fitte selectie. De formatie van trainer John Stegeman kan op het eigen kunstgras alleen niet beschikken over Mike te Wierik, die herstelt van een operatie aan zijn buikwand en lies. De verdediger traint inmiddels wel weer op het veld.