Kanye West zet Kim voor schut bij BET Honors

Kanye West heeft zijn vrouw Kim Kardashian te grazen genomen tijdens een speech bij de BET Honors, waar hij in januari de Visionary Award in ontvangst nam. De zanger maakte in zijn dankwoord een grapje over haar vermeende voorliefde voor donkere mannen.

Het evenement in Washington, dat in 2008 in het leven werd geroepen om succesvolle Afro-Amerikanen in het zonnetje te zetten, werd maandagavond pas uitgezonden in de Verenigde Staten. Inmiddels staat de negen minuten durende toespraak van Kanye (37) ook online. "In de kapperszaak hoorde ik ze altijd zeggen dat donkere entertainers een blank meisje horen te hebben", zei hij halverwege de speech met een lach op zijn gezicht. "En blanke vrouwen zouden altijd een rijke donkere vent willen. Maar mijn vrouw heeft ook gedatet met donkere jongens die platzak waren. Dus het heeft niets met geld te maken."

Het dankwoord was verder een vrij serieuze aangelegenheid, omdat racisme een van de belangrijkste thema's was. De artiest gebruikte het grapje om een anekdote in te leiden over de vader van zijn echtgenote, Robert Kardashian. "Hij liep naar buiten en zag dat iemand 'nigger lover' op de zijkant van zijn Bentley had geschreven. Want Robert Kardashian was het genie dat het juridische team had samengesteld dat erin was geslaagd om O.J. Simpson vrij te laten spreken. Kim had haar vader nog nooit horen schelden of boos zien worden. Hij was normaal zo relaxt, maar nu was hij woedend en wilde hij de daders pakken."

"Kim zat daar te huilen en vroeg: 'Papa, waarom ben je zo boos?'", vervolgde West, die samen met zijn 34-jarige vrouw een dochtertje van één heeft dat naar de naam North West luistert. "Hij antwoordde: 'Omdat jij op een dag misschien ook een donker kindje zult hebben. Een prachtig donker kindje. En dat zal moeilijk zijn. Je zult dan zelf meemaken hoe moeilijk dat is.'"