Manchester City swingend langs Newcastle

Met mooi en aanvallend voetbal heeft Manchester City zaterdagavond Newcastle United met 5-0 verslagen. Drie dagen voor de clash met Barcelona in de Champions League liet de regerend kampioen weinig heel van de bezoekers. City profiteerde van de halve uitglijder van koploper Chelsea tegen Burnley (1-1). De nummer twee van de Premier League verkleinde de achterstand tot vijf punten.

Vurnon Anita veroorzaakte al in de eerste minuut een strafschop, die door Sergio Agüero koelbloedig werd benut. Samir Nasri en Edin Dzeko tekenden voor een ruime voorsprong na 21 minuten (3-0). Doelman Tim Krul kon ook niet voorkomen dat David Silva na rust twee keer scoorde. Anita werd in de rust gewisseld. Daryl Janmaat moest ook voortijdig naar de kant bij Newcastle.

Wilfried Bony maakte als invaller zijn debuut voor City. Hij miste een levensgrote kans op 6-0.