Barcelona zet eerste stap naar Spaanse bekerfinale

FC Barcelona heeft de heenwedstrijd van de halve finale van de Copa del Rey met 3-1 gewonnen. In eigen stadion waren de Catalanen te sterk voor Villarreal. Beide teams gaven elkaar in de eerste helft amper de gelegenheid om gevaarlijk te worden. Villarreal hield de ruimtes klein, maar Barcelona slaagde er kort voor rust wel in om het tempo op te voeren en mogelijkheden te creëren.

De Catalanen maakten dankbaar gebruik van een foutje in de defensie van de gasten. Mateo Musacchio leverde de bal in bij Luis Suárez, die het strafschopgebied zocht en niet zelfzuchtig was. De oud-Ajacied vond vervolgens Lionel Messi, die zeer koel afrondde: 1-0. Suárez kwam daarna slechts centimeters te kort om een voorzet van Iniesta binnen te werken.

Nog voor het einde van de eerste helft was ook Villarreal echter dicht bij een treffer. Luciano Vietto leek een voorzet van de linkerflank binnen te werken, maar keeper Marc-André ter Stegen kreeg er nog net zijn linkerhand tegen. Barcelona ging daardoor met een kleine voorsprong rusten.

Snel na de pauze was die echter verdwenen. Vanuit het niets kwamen de bezoekers op 1-1 toen Suárez balverlies leed. Manu Trigueros kon daardoor hard op het Catalaanse doel schieten. De bal ging recht op Ter Stegen af, die 'm knullig langs zich heen zag glippen.

Gelukkig voor de Duitse doelman stelde Barça snel orde op zaken. Een minuut na de gelijkmaker drong Andrés Iniesta het strafschopgebied in voor een één-tweetje met Suarez. De bal kwam via de verdediger echter weer bij Iniesta uit, die met links de verre hoek vond: 2-1.

Een kwartier later breidde Barcelona de voorsprong nog verder uit. Gerard Piqué kopte bij de tweede paal een hoekschop van Messi binnen. Even later kon ook Neymar zijn goaltje meepikken, toen de thuisploeg een penalty kreeg voor een handsbal van Musacchio. Neymar schoot echter slecht in en doelman Sergio Asenjo kon redden.

Het eindigde in Camp Nou daardoor in 3-1. De return in El Madrigal is op woensdag 4 maart. De winnaar van het tweeluik speelt in de finale van de Copa del Rey tegen Espanyol of Athletic de Bilbao.