Van Gaal: "Kijk altijd naar kwaliteiten"

Wayne Rooney speelt sinds de komst van manager Louis van Gaal op het middenveld van Manchester United. Daar komt de geslepen speler beter tot zijn recht, vindt de oefenmeester.

"Ik communiceer met hem en geef hem mijn argumenten waarom hij daar moet spelen, en als aanvoerder accepteert hij dat hij iets voor het team moet doen. Ik denk dat hij zelfs liever op het middenveld speelt, omdat hij dan meer aan de bal komt", vertelde Van Gaal over Rooney in The Guardian.

Van Gaal transformeerde vaker spelers voor een andere rol of posiite. Dat kan niet iedere voetballer, weet ook Van Gaal. "Ik heb vaker zulke uitzonderlijke spelers meegemaakt. Edgar Davids was een echte linksbuiten en ik heb van hem een middenvelder gemaakt", blikt de keuzeheer terug op het verleden bij Ajax.

"Michael Reiziger was een nummer 10 die vleugelverdediger werd en Frank Rijkaard was een nummer zes die als centrale verdediger speelde in mijn winnende team bij Ajax", pronkt de Nederlander. "Ik kijk altijd naar de kwaliteiten van de speler en besluit dan waar hij het beste kan spelen."

Van Gaal kiest altijd voor kwaliteit (PRO SHOTS/Actionimages)
Van Gaal kijkt altijd naar kwaliteit (PRO SHOTS/Actionimages)