Nieuwe sneeuwstorm in de VS

Een nieuwe sneeuwstorm zorgt voor problemen in de Verenigde Staten. In Chicago viel tot zondagmiddag (lokale tijd) zo'n 18 centimeter sneeuw. Lokaal kan er bijna een halve meter verse sneeuw vallen terwijl de storm zondag en maandag richting het oosten trekt, aldus Amerikaanse media.

De sneeuwstorm die afgelopen maandag en dinsdag het noordoosten van de VS teisterde, liet al flink wat sneeuw achter en daar valt dus nog een pak bij. In het gebied vanaf Chicago naar steden als New York en Boston zijn al meer dan duizend vluchten geannuleerd op zondag en ook maandag zullen veel vliegtuigen niet vertrekken. Voorts blijven de scholen in onder meer Boston en Detroit maandag gesloten. In de staat Illinois zitten 20.000 mensen zonder stroom door stormschade. Het extreme weer schopt ook de plannen van miljoenen Amerikanen in de war die van plan waren om naar allerlei feestjes rondom de Super Bowl (de razend populaire American footballfinale) te gaan.

De maatregelen die de autoriteiten nemen zijn echter niet zo extreem als op maandag. Toen kwam het openbare leven langs de oostkust van de VS tot stilstand.

Nieuwe sneeuwstorm in de VS
Nieuwe sneeuwstorm in de VS (Foto: ANP)