Luchtje aan afgelasting Jong Ajax - FC Den Bosch

Vanavond om 16.30 uur zou volgens het programma de wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Den Bosch worden gespeeld. Vanochtend rond de klok van half negen meldden de Amsterdammers echter, dat het treffen tussen beide ploegen was afgelast, omdat het veld onbespeelbaar zou zijn.

Nog geen twee uur later kwam de Nederlandse voetbalbond (KNVB) ineens met het bericht dat er alsnog een veldkeuring zou komen, terwijl Jong Ajax al had besloten de wedstrijd te schrappen. Bovendien was inmiddels een oefenwedstrijd tegen SDC Putten geregeld, die in het Adidas miCoach Center op Sportcomplex De Toekomst gespeeld zou worden.

Inmiddels rijst de vraag hoe serieus de veldkeuring is gedaan. De trainer van FC Den Bosch, Ruud Kaiser, kreeg voor 11.00 uur al te horen, dat het duel definitief werd afgelast. Het zal Jong Ajax in elk geval niet slecht uitkomen. De confrontatie wordt waarschijnlijk midweeks ingehaald, waardoor reserves van het eerste elftal dan in actie kunnen komen.

Om het geheel uiteindelijk nog wat fraaier te maken, stond de wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Den Bosch aanvankelijk in de Amsterdam ArenA gepland. Enkele dagen geleden meldde het Brabants Dagblad echter, dat het duel naar De Toekomst werd verplaatst.

Update 15.28 uur:

Bovenstaand verhaal wordt steeds gekker. Op de website van de amateurs van Ajax is te lezen, dat een veld inmiddels sneeuwvrij is gemaakt. Daardoor rijst ook steeds meer de vraag of de afgelasting van Jong Ajax - FC Den Bosch wel terecht is geweest.