PDC WK: Wright en Anderson naar kwartfinale

Peter Wright en Gary Anderson hebben zich dinsdagmiddag weten de plaatsen voor de kwartfinale op het wereldkampioenschap darts van de PDC. Wright won met 4-0 van Andy Hamilton en Anderson versloeg Cristo Reyes met 4-1.

Wright zat direct scherp in de partij, waar Hamilton nog warm moest draaien. Wright won de eerste set met een gemiddelde van 111, waar Hamilton op 79 bleef hangen. Op 2-2 in set twee leek de verliezend finalist van vorig jaar de definitive tik uit te delen. Hamilton sterk en mocht als eerste aanleggen. Vanaf 51 miste de Engelsman twee darts op de dubbels en Wright sloeg direct toe voor 2-0 in sets.

Bij Hamilton was de motivatie daarna ver te zoeken. Snakebite kon de laatste twee sets eenvoudig winnen en plaatste zich zo voor de laatste acht.

Anderson moest in zijn partij nog toezien hoe Reyes met een gemiddelde van 115,62 de eerste set pakte. Hoewel Reyes daarna nog wel goed bleef gooien was Anderson in de overige sets een maatje te groot voor de Spanjaard. Het werd 4-1 voor de Schot. 

Debutant Reyes, die zich plaatste via het Iberisch kwalificatietoernooi won wel van Wes Newton en Ronnie Baxter. Ook houdt hij 18.000 Britse pond (23.000 euro) over aan zijn avontuur in Londen. Wright en Anderson zullen in de kwartfinale tegen elkaar uitkomen. Straks speelt Vincent van der Voort zijn partij in derde ronde tegen Dean Winstanley. 

Peter Wright speelde vanmiddag in het Oranje. (PRO SHOTS/Actionimages)
Peter Wright speelde vanmiddag in het oranje. (PRO SHOTS/Actionimages)