PDC WK: Bunting overklast Wade in tweede ronde

Stehen Bunting is de laatste darter die zich heeft geplaatst voor de achtste finales van het WK darts. In het Alexandra Palace te Londen won de kraker met 4-1 van James Wade. Beide heren werden gerekend tot de outsiders voor de wereldtitel. Bunting maakte dit jaar nadat hij Lakeside won de overstap naar de PDC.

Bunting ging voortvarend van start en pakte de eerste set met een 161-finish (3-0). Wade bracht de wedstrijd op gelijke hoogte door de tweede set met 3-1 te winnen. In de derde set begon Bunting 180'ers te gooien en kon de derde set met 3-2 naar zich toe trekken. In set vier kwam Wade 2-0 voor maar zag dat het 2-2 werd. In de beslissende leg trok de Lakeside-kampioen met een 144-finish alsnog de set naar zich toe.

Voor Wade was het over en sluiten. De vijfde set ging met 3-1 naar Bunting en voegde zich daardoor als laatste bij de laatste zestien. Hij treft morgen in de derde ronde Michael Smith.

Er zijn vanavond ook nog twee partijen in de derde ronde. Michael van Gerwen speelt nog tegen Terry Jenkins en Benito van de Pas neemt het op tegen Robert Thornton.