SBS en NU.nl gaan Champions League uitzenden

SBS Broadcasting en NU.nl hebben definitief de rechten verworven van de Champions League-uitzendingen in de voetbalseizoenen 2015 - 2018. Dit laat NU.nl weten op haar website. Sanoma, eigenaar van zowel NU.nl als SBS, heeft dit nu bevestigd, nadat het nieuws  vorige week al deels naar buiten kwam.

De Champions League-wedstrijden worden vanaf augustus 2015 op één zender van SBS uitgezonden. Het zal waarschijnlijk Veronica worden. Zowel op dinsdag als woensdag zal er één duel live worden uitgezonden aansluitend met de samenvattingen van de overige wedstrijden van de avond. NU.nl heeft de onlinerechten binnen. "In Nederland heeft de UEFA -als tweede land in de wereld- besloten een digitaal pakket te verkopen, los van de andere beschikbare rechten", aldus Peter de Mönnink, CEO van Sanoma/SBS.

"Met de diverse platforms van Sanoma betekent dit dat naast de wedstrijden op TV ook op onze digitale platforms wedstrijdbeelden te zien zullen zijn. En dat de mooiste hoogtepunten uit een wedstrijd eenvoudig 'on demand' terug te kijken zijn."

Het zal voor het eerst in de geschiedenis zijn dat de Champions League niet door de publieke omroep wordt uitgezonden. "Door bezuinigen is de NOS gedwongen prioriteiten te stellen", zei algemeen directeur Jan de Jong na het aflopen van de deadline.

In eerste instantie leek RTL er met de rechten vandoor te gaan, maar uiteindelijk is het toch SBS geworden. Hoeveel grootaandeelhouder Sanoma en John de Mol gaan betalen voor de uitzendrechten is niet bekendgemaakt. 

Over de Champions League achter de decoder is nog niets duidelijk geworden. Waarschijnlijk blijft Sport1 het miljoenenbal uitzenden. Ook waar de Europa League komend seizoen te zien is moet nog bekend worden.