'SBS gaat Champions League uitzenden'

Niet RTL, maar SBS Broadcasting gaat komend seizoen de Champions League uitzenden. Dit meldt het Algemeen Dagblad op de voorpagina van de vrijdageditie van de krant. 

Volgens het AD is Sanoma, grootaandeelhouder van SBS, exclusief in onderhandeling met de UEFA voor de rechten op het open kanaal. Ook zou Sanoma de beelden willen gebruiken voor NU.nl. Beide platforms zouden elkaar dan kunnen versterken. Deze voetbalrechten zouden een belangrijke stap zijn in de wederopbouw van SBS Broadcasting. De zenders (SBS6, NET5 en Veronica) komen uit een kijkcijferdal en de Champions League zouden de kijkercijfers flink ten goede komen. 

Ook anticipeert SBS op de aanstaande versoepeling van de gokwet. Via SBS zou er dan in de toekomst geld ingezet kunnen worden op het voorspellen van de uitslagen in de Champions League. Hoeveel geld Sanoma en John de Mol over hebben voor de rechten is niet bekend. SBS heeft laten weten dat er een bod is uitgebracht, maar over de inhoud van het bod doen ze geen mededelingen.