Terugkeer Zuid-Korea op F1-kalender mogelijk truc

Gisteren werd de Formule 1-kalender voor het seizoen 2015 bekendgemaakt. Verrassenderwijs stond daar op 3 mei de Grand prix van Zuid-Korea genoemd, al is de race nog wel onder voorbehoud. Mogelijk is het een truc van autosportfederatie FIA om de teams te laten beschikken over een vijfde motor.

Volgens de regels mogen er komend seizoen per coureur maar vier motoren gebruikt worden, maar bij 21 races op de kalender stijgt dit aantal naar vijf. Voor een aantal coureurs, waaronder Sebastian Vettel, was dit aantal dit seizoen niet toereikend, waardoor hij flink gestraft werd. Met de terugkeer van motorenleverancier Honda en het worstelen van Ferrari en Renault is het mogelijk dat door het toevoegen van een extra race op de kalender er voor deze merken iets meer lucht komt om de strijd met Mercedes aan te kunnen gaan.

Mocht de race in Zuid-Korea toch doorgang vinden dan is dat zeker niet op het Yeongam-circuit waar in de afgelopen jaren geracet werd. De organisator daar is bijna failliet, waardoor deze baan geen optie is. Het Franse persbureau AFP suggereert dat een race in de straten van de hoofdstad Seoul een optie is. Het circus zal direct na de wedstrijd moeten vertrekken, want een week later staat Spanje op de rol.