Merhi claimt racestoeltje Caterham voor Abu Dhabi

Roberto Merhi claimt een van de twee stoeltjes die het Formule 1-team Caterham voor de Grand Prix van Abu Dhabi ter beschikking heeft. De 23-jarige Spanjaard reed dit seizoen al enkele vrijdagtrainingen voor het team en zegt volgende week zijn racedebuut te gaan maken.

Caterham werd vorige maand onder curatele gesteld en miste de races in de Verenigde Staten en Brazilië. De curatoren hebben crowdfunding ingezet om tijdens de slotrace van het jaar in Abu Dhabi erbij te kunnen zijn. Vrijdag lieten ze weten er komende week bij te zullen zijn. Met welke coureurs is nog onduidelijk, al is wel bekend dat rijder Marcus Ericsson bij het team uit Leafield vertrokken is.

Merhi stapt nu naar voren en claimt bij monde van zijn vader een van de zitjes te pakken te hebben. "Ik heb vernomen dat curator Finbarr O'Connell rijders benaderd heeft of is benaderd door coureurs. Ze zouden moeten weten hoe het zit, want wij beschikken over een contract dat mocht een van de vaste coureurs niet kunnen rijden Roberto hem zal vervangen."

"Ze staan onder curatele, maar onder curatele staan betekent niet dat dingen zomaar kunnen veranderen. Een curator betaalt mensen, maar verandert niets aan de activiteiten of zou dat niet moeten doen. Als er een contract is dan moeten zij zich er aan houden."

Een van de coureurs die openlijk toegeeft benaderd te zijn is André Lotterer. De coureur uit het World Endurance Championship reed eerder dit jaar de Grand Prix van België en is hierdoor weer in beeld gekomen. De Duitser weet nog niet of hij op het aanbod in moet gaan. Een Formule 1-team mag maximaal vier racecoureurs per jaar inzetten, waardoor ook vaste rijder Kamui Kobayashi een serieuze optie is om te gaan racen.