Wielrenner mept zwangere vrouw het water in

Een wielrenner heeft vrijdagavond een zwangere vrouw in Leiden meerdere keren in haar gezicht geslagen en haar vervolgens het water in geduwd. Omdat ze een jas aan had kon ze niet blijven drijven en schreeuwde ze om hulp, maar die kwam aanvankelijk niet. Pas toen ze riep dat ze zwanger was, keerde de wielrenner terug, meldt de politie.

De vrouw reed vrijdag in haar auto over de Vlietweg en had de wielrenner zonder problemen gepasseerd. Verderop moest ze plotseling remmen voor een fietsster die van rechts kwam, waarop de wielrenner achterop haar auto klapte. De vrouw stapte geschrokken uit om te kijken hoe het met hem ging. De wielrenner deelde hierop meerdere vuistslagen uit in haar gezicht. Vervolgens trok hij haar door de bosjes heen en kwam ze in het water terecht.

De wielrenner stak geen helpende hand toe toen de vrouw riep dat ze niet kon blijven drijven en het benauwd kreeg door de kou, maar veranderde mogelijk van gedachten toen ze zei zwanger te zijn. Hij probeerde haar uit het water te trekken, maar dat lukte eerst niet. Een passant schoot te hulp waardoor het alsnog lukte.

Toen de vrouw weer op het droge stond, vluchtte de wielrenner op zijn fiets richting de Rijndijk. De ontdane vrouw bleef achter met verwondingen aan haar gezicht en blauwe plekken op haar armen en benen. De politie hoopt dat getuigen de wielrenner hebben gezien en roept hen op zich te melden.