Rugbyers Nieuw-Zeeland verslaan Engeland

De rugbyers van Engeland hebben op Twickenham met 21-24 verloren van Nieuw-Zeeland. Ook Wales verloor in eigenhuis tijdens de Autumn Internationals. Australië won in het Millennium Stadium te Cardiff met 28-33 van Wales.

Engeland kwam nog snel voor door een try van Jonny May, maar Aaron Cruden bracht de stand op 5-5. Door benutte strafschoppen van Owen Farrell (3) en Cruden (2) stonden de Engelsen bij de rust met 14-11 voor. Tries van Richie McCaw en Charlie Faumuina gaven uiteindelijk Nieuw-Zeeland het beslissende voordeel. Een late penalty try mocht niet meer baten voor de Engelsen.

Australië heeft Wales voor de tiende keer op een rij verslagen. Bij rust stond het 21-21. In de 64e minuut kregen de Australiërs een penalty try tegn nadat ze voor de derde keer de scrum lieten mislukken. Wales kwam op 28-27 omdat Dan Biggar de conversie benutte. De zege ging uiteindelijk naar Australië omdat Bernard Foley in de slotfase een dropgoal en een penalty benutte. Foley was vandaag goed voor achttien punten.

Ierland wist wel te winnen van een land op het zuidelijk halfrond. In Dublin werd Zuid-Afrika met 29-15 verslagen. Dit was de eerste zege van Ierland tegen Zuid-Afrika sinds 2009. Italië doorbrak hun serie nederlagen door met 24-13 van Samoa te winnen. Italië had hun laatste negen wedstrijden verloren. Schotland won op Murrayfield met 41-31 van Argentinië. De Schotten hadden een flinke voorsprong, maar door veel fouten in het slot van de wedstrijd konden de Argentijnen een grote nederlaag voorkomen.

De Autumn Internationals is met het oog op het wereldkampioenschap volgend jaar de laatste gelegenheid om uitgebreid te oefenen tegen teams van het andere halfrond. Volgende week ontvangt Italië Argentinië, Zuid-Afrika speelt tegen Engeland, Nieuw-Zeeland reist door naar Schotland en Frankrijk neemt het op tegen Australië.