Roda zegeviert op bezoek bij FC Emmen

Roda JC heeft op bezoek bij FC Emmen geen fout gemaakt in de titelstrijd in de Jupiler League. De Limburgers wonnen vrijdag met 3-2. Door doelpunten van Anco Jansen, Johan Plat en Frank Demouge stond Roda na 74 minuten met 3-0 voor. Door een rode kaart voor Guy Ramos en treffers van Leandro Resida en Niek Vossebelt werd het in de slotfase nog even spannend.

FC Eindhoven blijft ook meedoen om de bovenste plaatsen. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong versloeg MVV Maastricht in Limburg met 2-1. Fries Deschilder scoorde twaalf minuten voor tijd de winnende goal.

Ook FC Volendam liet geen punten liggen. De club uit het palingdorp won op eigen veld met 1-0 van Jong PSV dankzij matchwinnaar Kevin Brands.

Roda gaat aan kop met 34 punten, drie meer dan NEC dat zondag VVV-Venlo ontvangt. Eindhoven staat met 30 punten derde, gevolgd door FC Volendam met 29 punten.

Richairo Zivkovic blonk uit bij Jong Ajax. De 18-jarige aanvaller hielp de Amsterdammers met drie goals aan een 4-1 uitzege op FC Oss. Zivkovic steekt in grootse vorm. In zijn laatste acht duels scoorde hij tien keer.

Overige uitslagen Jupiler League:

Almere City - FC Den Bosch 2-1

Helmond Sport - Telstar 5-2