"Doelpunt een beloning voor Balotelli"

Mario Balotelli heeft zich dinsdagavond van zijn goede kant laten zien. Hij was trefzeker namens Liverpool in de League Cup tegen Swansea City. De Italiaanse spits ligt al weken onder vuur in Engeland. Hij krijgt veel kritiek over zijn spel op de Engelse velden sinds zijn overstap van AC Milan naar Liverpool.

Zeven minuten na zijn invalbeurt tegen Swansea tekende Balotelli voor de gelijkmaker. Volgens assistent-manager Colin Pascoe was dat “een beloning voor zijn harde werken”.

Balotelli had lichte klachten en werd uit voorzorg aan de kant gehouden tegen Swansea. “Hij voelde iets in zijn knie. Maar zoals je hebt kunnen zien kwam hij erin en zag het er prima uit”, aldus de assistent van Brendan Rodgers op de persconferentie.

Marvin Emnes had Swansea na ruim een uur spelen op voorsprong geschoten. Vier minuten voor tijd maakte Balotelli gelijk. “Mario werkt hard op de trainingen en wordt nu beloond met deze goal. Hij is een enorm talent en het is fantastisch voor hem dat hij nu scoort.”

“We kwamen ongelukkig op achterstand”, gaat Pascoe verder. “We speelden misschien wel het beste voetbal van het hele seizoen. We toonden karakter en wonnen uiteindelijk. Je krijgt altijd kansen als je speelt op de manier waarop wij dat deden.”

De winnende werd uiteindelijk in blessuretijd gemaakt door Dejan Lovren. Swansea stond toen al met tien man na een rode kaart voor Federico Fernandez na een overtreding op Philippe Coutinho. “Ik vond het geen rode kaart. Het was ongelukkig, ze gleden allebei uit”, aldus Swansea-manager Garry Monk.