[Sportblog] Balotelli verbreekt verloving & snoep is goed

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Balotelli verbreekt verloving
Mario Balotelli lijkt de stamgast van deze rubriek te worden. Maar dat is niet verrassend als je zo'n excentriek leven leidt als de Italiaan. Deze keer duikt hij hier op omdat de verloving met het Belgische model Fanny Neguesha verbroken zou zijn aldus The Sun. Voor het WK voetbal was de spits op zijn knieën gegaan maar de wens om te trouwen is inmiddels alweer verwaterd. En dat terwijl hij destijds nog sprak over dat hij de belangrijkste 'ja' van zijn leven gehoord had. Super Mario zou Neguesha inmiddels hebben ingeruild voor een ander model. We houden u op de hoogte!

Haka bij het basketbal
Bij rugby waren we het al gewend maar de haka doet nu ook zijn intrede bij het basketbal. Voor de WK-wedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten deden de Kiwi's hun traditionele strijddans. De Amerikaanse profs hadden zoiets vast nog nooit gezien. Ademloos en respectvol aanschouwden de duurbetaalde profs de haka.


De haka van Nieuw-Zeeland (Bron: YouTube)

Na tien jaar eindelijk 'olympische deelnemersmedaille'
De Braziliaanse Jaqueline Mourão is een van de meest veelzijdige sportvrouwen van de laatste jaren. In 2004 en 2008 deed ze op de Olympische Zomerspelen mee bij het mountainbiken, in 2006 en 2010 was ze op de Winterspelen een langlaufster. Tijdens de Spelen van dit jaar in Sochi deed ze naast het langlaufen ook mee aan het biatlon, waardoor ze met deelname aan drie verschillende sporten toch wel een beetje geschiedenis schreef.

Eén ding zat Jaque echter nog dwars: Ze had geen medaille als bewijs van haar deelname aan de Spelen van Athene in 2004. Na de Spelen van 2006 kwam ze erachter dat je dat krijgt als deelnemer, maar twee jaar eerder had Mourão dat niet gekregen. Sinds die tijd heeft ze van alles geprobeerd om een 'deelnemersmedaille' te veroveren, ze vroeg zelfs of haar vader - juwelier van beroep - er één na mocht maken. Vanwege copyright mocht dat helaas niet.

Op een dag gaf een vriendin haar het idee om eens op eBay te zoeken of er nog een dergelijke medaille van Athene over was gebleven. Na heel lang zoeken vond Mourão er dan één in Griekenland, die ze kocht voor 150 dollar. "Het is niet helemaal eerlijk, maar het was mijn allerlaatste optie", liet de dolgelukkige Braziliaanse op Facebook weten. "Mijn collectie van vijf 'deelnemersmedailles' is nu compleet en dus kan ik die nu vol trots aan mijn kinderen en eventuele kleinkinderen laten zien!"

Hier kun je alle vijf de deelnemersmedailles aanschouwen.

Het dak gaat eraf tijdens de Vietnam Open badminton
In Vietnam hoefden ze niet te wachten tot 's nachts na tweeën voordat het dak naar beneden kwam. Dat gebeurde daar gewoon midden op de dag tijdens Yonex Sunrise Vietnam Open badminton. Het dak van de sportzaal begaf het nadat de speelvelden gelukkig al ontruimd waren. Op de tribunes raakte niemand gewond door de vallende brokstukken. Nadat bouwvakkers de hele nacht doorgewerkt hebben kon vanochtend het toernooi weer hervat worden.


Van onderen! (Bron: YouTube)

Jomanda met pensioen
Telstarsupporter Peter Zoontjes, veel bekender onder de naam Jomanda, heeft vrijdag voor de laatste keer tijdens een wedstrijd van Telstar gerend met de vlag. Het 75-jarige clubicoon stopt met pijn in het hart omdat de klus hem lichamelijk te zwaar wordt.

Elf jaar geleden begon Jomanda met de traditie. In de 63ste minuut, Telstar werd in 1963 opgericht, pakte hij de vlag en rende een rondje met een paar kinderen. Vrijdagavond deed Jomand het voor de 223e en laatste keer. "Ik heb het altijd met veel plezier gedaan, maar ik kan niet tot mijn 180ste doorgaan. Het is me gewoon te veel. Ik moet heen en weer lopen, op de kinderen letten en voorkomen dat ik val."

Of iemand de traditie over wil nemen is niet zeker. "Misschien is er een supporter die het van me wil overnemen. Dat zou nog het mooiste zijn", aldus Jomanda. Commercieel directeur Steef Hammerstein heeft nog geen vervanger op het oog: "We gaan niet actief op zoek naar een vervanger, we willen eerst correct afscheid nemen van Jomanda. Maar misschien staat er wel iemand uit zichzelf op."

Jomanda in actie met de vlag. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)
Jomanda in actie met de vlag. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)

Büttner bouwt stadsvilla van zijn roebels
Elke maand maakt Dinamo Moskou braaf een klein bergje roebels over aan voetballer Alexander Büttner. De Nederlander heeft inmiddels een goede bestemming gevonden voor zijn zuur verdiende centen. Hij gaat aan de Haareweg in Doetinchem een stadsvilla laten bouwen. Architect Koos ten Hag heeft een riant onderkomen ontworpen voor de familie Büttner. De bouw van de stadsvilla zal een jaar gaan duren volgens De Gelderlander. Ten Hag hoopt dat de bouw begin volgend jaar kan beginnen.

Wozniacki verliest punt door haar eigen haar
In principe had Caroline Wozniacki weinig problemen met haar tegenstander Aliaksandra Sasnovich op de US Open. Ze won afgetekend met 6-3 en 6-4. Het ging alleen niet zo makkelijk als het leek. Waar haar Bulgaarse tegenstander Wozniacki niet in de problemen kon brengen deed ze dat zelf echter wel. De Deense kwam merkwaardig genoeg met haar staart vast te zitten in haar tennisracket. Ze probeerde het punt wel nog te veroveren nadat ze vast zat, maar dat was een hopeloze poging. "Het gebeurde vaak toen ik mijn haar nog niet in een vlecht had", zei ze achteraf. "Ik probeerde de bal nog terug te slaan, maar daarbij onthoofdde ik mezelf bijna."


Wozniacki in de knoop (Bron: YouTube)

FC Emmen met de taxi naar Venlo
De voorbereiding van de FC Emmen-spelers op de wedstrijd tegen VVV-Venlo verliep niet helemaal zoals gewenst. Omdat het een lange busreis is, werd er in Horst gestopt voor de lunch. Vanaf daar zou de reis naar Venlo worden voortgezet met de spelersbus, alleen dat ging niet door. Door een defecte middendeur kon de bus zijn weg niet vervolgen. In allerijl werden diverse taxibusjes opgetrommeld en zo kon de selectie van de Rood-Witten alsnog naar De Koel afreizen. De selectie kwam pas om 19.15 uur aan bij het stadion aldus RTV Drenthe. De spelers waren duidelijk niet van hun stuk gebracht door al het oponthoud, de wedstrijd werd met 4-1 gewonnen.

Van snoepen word je groot en sterk
Geloof niet langer wat je vroeger te horen kreeg over snoep. Het suikergoed is goed voor je! Marshawn Lynch, running back bij kampioen Seattle Seahawks is het levende bewijs. Lynch is dol op Skittles en daar maakt hij geen geheim van. Zijn voorliefde is ook bekend bij de fans die vaak als hij scoort Skittles op het veld gooien. De snoepfabrikant kon natuurlijk niet anders dan ludiek inspringen op de verslaving van de topatleet.


Je wordt groot en sterk van snoep (Bron: YouTube)