Cambuur hoopt op aanblijven uitblinker RusnŠk

Albert Rusnák is een van de revelaties bij de seizoensstart van SC Cambuur. De Friezen hebben goede hoop op een langer verblijf van de Slowaak.

Rusnák wordt een half jaar in Friesland gestald door broodheer Manchester City, dat positief staat tegenover een voorstel van Cambuur om de huurperiode te verlengen. Cambuur wil dat Rusnák het seizoen afmaakt in het hoge noorden.

"We hebben vorige week met City over hem gesproken", zegt algemeen directeur Gerald van den Belt in gesprek met Voetbal International. "Zij zijn heel tevreden over hoe hij bij ons presteert. Van hen mag hij langer bij ons blijven, hoewel er financieel nog wel wat haken en ogen aan de deal zitten."

Ook een definitieve overname van de 20-jarige middenvelder is niet uitgesloten. "In eerste instantie willen we ervoor zorgen dat Albert het seizoen bij ons afmaakt, maar als het mogelijk is hem te kopen, doen we dat graag", aldus Van den Belt.

"Hij heeft een aflopend contract bij City, maar dat betekent niet dat hij na dit seizoen transfervrij is. Als we hem zouden overnemen moeten we een opleidingsvergoeding aan City betalen. Elk jaar dat hij in de opleiding bij City heeft doorgebracht kost ons 80.000 euro."

Dat zou neerkomen op een bedrag van 320 duizend euro. "Heel veel geld voor ons. Hoe het ook loopt: we willen vóór januari duidelijkheid van Albert zelf. Mocht het zo zijn dat hij iets anders wil gaan doen, hebben we dan ruim de tijd een vervanger te halen."

Of Rusnák open staat voor een langer verblijf bij Cambuur is vooralsnog onduidelijk. "Hij verwijst ons door naar zijn zaakwaarnemer. Die zit in Manchester en krijgen we moeilijk te pakken. Hij moet zelf aangeven wat hij wil. Ik ben bang dat het langer gaat duren. We willen niet dat hij in januari eerst teruggaat naar City. Dan moeten we de hele zaak opnieuw in gang zetten en kan hij op 3 januari niet met ons mee op trainingskamp."