"Niet normaal dat die bij Cambuur spelen"

SC Cambuur draait mede dankzij vindingrijke scouting voor het tweede seizoen op rij goed mee in de Eredivisie. De club uit Leeuwarden wist met een beperkt budget een sterke selectie bij elkaar te vinden. Vorig jaar speelden Jody Lukoki, Marcel Ritzmaier en Elvis Manu van de oorspronkelijke top drie van Nederland op huurbasis bij Cambuur.

Ook dit seizoen wierp het contact met topclubs vruchten af. "Zo'n Ogbeche en Rusnak", begint algemeen directeur Gerald van den Belt tegenover De Telegraaf. "Het is niet normaal dat zij hier spelen. De eerste heeft een WK gespeeld (in 2002), de tweede huren wij van Manchester City. Het zijn geschenken uit de voetbalhemel."

Cambuur staat momenteel knap vierde in de Eredivisie en heeft in korte tijd een mooi imago opgebouwd. "We willen spelers die intrinsiek gemotiveerd zijn, dus scannen we op jongens waar een zogenaamd ’goede kop op zit’. Als geld de drijfveer is voor een speler, wordt het niks. Kan hij nog groeien? Heeft hij de ambitie om iets recht te zetten of te laten zien? Daar kijken wij in de kern naar."

Cambuur hervat de Eredivisie zondag met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.