Blind redt punt voor Manchester United

Manchester United heeft niet kunnen winnen op bezoek bij West Bromwich Albion. The Baggies kwamen tot twee keer op voorsprong, maar United kwam ook twee keer terug. Daley Blind maakte vlak voor tijd de 2-2.

Manchester United wist al snel dat het een lastig avondje tegemoet ging. Na acht minuten rondde Sessegnon een prachtige aanval van de thuisploeg doeltreffend af voor de 1-0. In de rest van de eerste helft bleef West Bromwich Albion eenvoudig overeind.

Het balbezit was voor het merendeel voor de ploeg van Van Gaal, maar aanvallend gezien konden The Red Devils geen potten breken. Onder meer Van Persie en Di Maria kregen kleine kansen, maar het enorm slordig opererende United ging rusten met een achterstand. In de rust wisselde Van Gaal Herrera voor Fellaini. Die wissel pakte al snel uitstekend uit voor de Nederlandse coach. De lange Belg schoot drie minuten na rust keihard de gelijkmaker tegen de touwen. Na een slim duwtje tekende hij voor de 1-1.

Na de gelijkmaker leek het een kwestie van tijd voordat United erop en erover ging. De gasten waren aan het begin van de tweede helft vele malen feller en zetten de verdediging van West Bromwich Albion voortdurend onder druk. Leek, want de goal viel niet voor United, maar wel aan de andere kant.

Berahino werd weggestuurd door Brunt en maakte de kans voortreffelijk af voor de 2-1. Daarna schoot Van Persie nog op de paal, maar leek de ploeg van Van Gaal weer te gaan verliezen. Drie minuten voor tijd bezorgde Daley Blind United alsnog een punt. Met een bekeken schot schoot hij de 2-2 op het bord.