Van Gerwen verliest finale Player Championship in Dublin

Michael van Gerwen heeft zaterdag de finale van de Player Championship in Dublin verloren. Justin Pipe was met 6-5 te sterk voor de wereldkampioen. Het toernooi in de Ierse hoofstad is de eerste van twee warming-up toernooien voordat maandag de World Grand Prix begint.

Van Gerwen won op weg naar de finale van Dennis Smith (6-3), Max Hopp (6-4), Darren Webster (6-2) en Brendan Dolan (6-1). Pipe won in de halve finale nog met 6-5 van Adrian Lewis. Webster won in de achtste finale nog met 6-0 van Phil Taylor.

De overige Nederlanders presteerden matig in Dublin Christian Kist haalde de achtste finale. Hij liep de kwartfinale mis door met 6-5 van Andrew Gilding te verliezen. Jelle Klaasen haalde de tweede ronde. Raymond van Barneveld, Benito van de Pas, Ron Meulenkamp, Ryan de Vreede, Jelle Hendriks en Vincent van der Voort verloren in de eerste ronde.

Zondag is er nog een Player Championship. Maandag begint de World Grand Prix. Van Gerwen treft in de eerste ronde Van der Voort en Barney begint met een wedstrijd tegen Dave Chisnall. De World Grand Prix is een speciaal toernooi omdat de darters een leg moeten beginnen en finishen met een dubbel.