VenetiŽ sluit voetpaden af voor huwelijk Clooney

Venetië bereidt zich voor op de bruiloft van George Clooney en Amal Alamuddin. Een woordvoerder van de gemeente liet donderdag weten maandag voetpaden bij het Palazzo Cavalli-Franchetti af te sluiten om de pottenkijkers buiten te sluiten.

Nieuwsgierige aagjes kunnen twee uur lang niet bij het paleis in de buurt komen. Volgens de woordvoerder sluit de politie de paden vaker af bij grote bijeenkomsten in het gebouw vanwege de veiligheid.

Over de details van de bruiloft is verder nog weinig bekend. Eerder werd gefluisterd dat de acteur en advocaat elkaar zaterdag al het jawoord zouden geven in de Italiaanse stad. Of er zaterdag nog wel wordt gefeest, is niet bekend. Wel werd Alamuddin donderdag gespot op het vliegveld van Milaan.

De 53-jarige Clooney en de 36-jarige Alamuddin, die zich in april verloofden, gingen vorige maand in ondertrouw. Het is het tweede huwelijk voor de acteur, die van 1989 tot 1993 getrouwd was met actrice Talia Balsam. Het stel, dat elkaar ook in Italië leerde kennen, is bijna een jaar samen.