[EKA] Lavillenie met slechts twee sprongen naar goud

Renaud Lavillenie heeft met speels gemak de Europese titel polsstokhoogspringen gepakt. Het was de derde keer op rij dat de Fransman zich liet kronen tot beste van Europa. 

Lavillenie had slechts twee sprongen nodig om zijn titel te verdedigen. Door zijn aanvangshoogte van 5,65 meter in één keer te halen nestelde hij zich gelijk aan de top van het klassement. Nadat iedereen verder faalde op 5,75 meter werd de lat voor de Fransman op 5,80 meter gelegd. Nadat hij dat wederom in één keer haalde was hij al zeker van de titel. 

Lavillenie was nog niet klaar, want hij wilde ook de 5,90 meter nog halen en slaagde daar na twee pogingen in. Het zilver was er voor de Pool Pawel Wojciechowski, de wereldkampioen van 2011. Jan Kudlicka uit Tsjechië en de Fransman Kévin Menaldo sprongen net als de Pool over 5,70 meter, maar door het aantal foutsprongen moesten zij het brons delen.

Eilidh Child heeft haar favorietenrol op de 400 meter horden waargemaakt. De Schotse kwam na 54,48 seconden als eerste over de streep en hield daarmee net genoeg over voor de titel. De finish was bijzonder spannend, want er zaten slechts 0,22 seconden tussen Child en de nummer vier, Denise Rosolová uit Tsjechië. Anna Titimets pakte met 54,56 het zilver voor Oekraïne, terwijl de Russin Irina Davydova met 54,60 naar het brons liep.

 

Child op weg naar haar eerste Europese titel op de 400 meter horden (Foto: Getty)