Mathijsen: "Zo'n bal van Lex moet erin"

Joris Mathijsen baalde na de uitschakeling in de Champions League tegen Besiktas van de gemiste kans van Lex Immers. De middenvelder kreeg een grote mogelijkheid bij 1-1.

Besiktas won de heenwedstrijd met 1-2 en kwam in Istanbul opnieuw op voorsprong. Invaller Elvis Manu bracht in de tweede helft de hoop nog even terug. Niet lang daarna kreeg Immers een goede kans een tweede Rotterdamse treffer te maken. De Hagenaar zag zijn inzet gekeerd worden door keeper Tolga Zengin. Besiktas liep in de slotfase uit naar 3-1.

Mathijsen (34) zag de bal van teamgenoot Immers er al in vliegen. "Zo'n bal moet erin op dit niveau. Hij moet er natuurlijk altijd in, maar met alle respect: in de Eredivisie kom je daar nog wel eens mee weg. Op dit niveau wordt dat afgestraft. Je weet dat je maar een paar kansjes krijgt, die moeten er dan in", zei de routinier tegen de NOS.

"Die kans had ook het kantelpunt van de wedstrijd kunnen zijn. Doodzonde dat Lex 'm niet maakt. Anders had het er écht ingezeten. We hebben te veel individuele fouten gemaakt. Die fouten worden op dit niveau nu eenmaal afgestraft en dan verlies je van zo'n ploeg. Voetbal is en blijft een spel van fouten", verklaart Mathijsen.

"Het verschil tussen deze ploegen is heel klein. Maar zij zijn net iets meer geslepen en ervaren. Wij waren in ieder geval een stuk gevaarlijker dan vorige week. Het is jammer dat we dan net niet de 2-1 kunnen maken", besluit de 84-voudig international. Feyenoord stroomt na de uitschakeling door naar de Europa League.