Neuer: "Heel Duitsland heeft gewonnen"

Manuel Neuer kon zijn geluk niet op nadat hij met Duitsland de wereldtitel veroverde. De doelman werd en passant uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi.

Neuer hield in de finale zijn doel schoon en had zo een belangrijk aandeel in de vierde wereldtitel van Duitsland. Na 1954, 1974 en 1990 was Die Nationalelf ook in 2014 de beste van alle deelnemers. In de finale werd Argentinië na verlenging met 1-0 verslagen, door een doelpunt van Mario Götze.

De doelman van de Duitsers was dolgelukkig na de zege op de Argentijnen. "Iedereen wilde wereldkampioen worden en nu hebben we het geflikt! Dit is niet alleen de zege van ons, maar van heel Duitsland. Ook Marco Reus en de andere geblesseerde spelers die het WK moesten missen."

Neuer werd tevens door de FIFA uitgeroepen tot beste doelman van het WK en ontving vlak voor de uitreiking van de wereldbeker de bijbehorende Gouden Handschoen. Lionel Messi ontving de Gouden Bal voor beste speler, Paul Pogba werd uitgeroepen tot grootste talent en James Rodríguez kreeg de Gouden Schoen (topscorer).