Geen multiplayer Mario Maker

In een interview met NZgamer zegt Takashi Tezuka, General Manager bij Nintendo, dat Mario Maker geen multiplayer krijgt. Mario Maker komt exclusief naar de WiiU en niet naar handhelds, zoals de 3DS. Verheugden jullie je al op de multiplayer of maakt deze onthulling helemaal niets uit?

Hier een verkorte uitgave van het interview Tezuka, ook wel Ten Ten genoemd:

NZ: “Wat was de reden dat jullie de spelers de mogelijkheid wilde geven om zelf levels te creëren?”
TT: “Er zijn 2 aspecten hier. (Enerzijds) hebben we in mijn ontwikkelaarsteam leden die werkten aan een parkoerseditor op de WiiU-gamepad. Deze leden maakten normaliter nooit parkoers, maar beleefden er zoveel plezier aan dat mij dat een idee gaf. In de tussentijd was ik ook aan het denken om een Mario Paint te maken voor de WiiU-gamepad.

NZ: “Komt er ook een mogelijkheid om vanuit Mario Maker, via YouTube, te kijken naar gemaakte paskoers voordat je ze downloadt?
TT: “Tussen de vele, vele dingen waar wij over nadenken, zitten ook dit soort ideeën. We hebben gewoonweg nog geen beslissing genomen wat we nu echt gaan doen.

NZ: “Nu zien we alleen maar parkoers die gedeeld worden. Komen er nog meer (zaken) naar Mario Maker, of gaat het alleen over het maken en het delen van levels?
TT: “Allereerst wil ik zeggen, dat we denken aan muziek. We hebben nog niet besloten hoe ver wij hiermee willen gaan, maar in ieder geval willen we een eenvoudige manier maken om muziek te creëren. De mensen die werken aan Mario Maker willen heel veel dingen doen met deze tool. Ze beleven er zelf zoveel plezier aan, dat ze aan veel verschillende dingen denken. We hebben eigenlijk zoveel ideeën, dat we het moeilijk vinden een keuze te maken wat er nu écht in het spel komt.

NZ: “Komt er een mogelijkheid tot multiplayer/co-op zoals we dat hebben gezien bij New Super Mario Bros Wii en Wii U? Zo niet, komen er verschillende personages die je kunt kiezen?
TT: “Ja, het lijkt mij leuk om andere personages te gebruiken. Wat betreft multiplayer, ga ik ervan uit dat het waarschijnlijk niet gebeurt. Wat belangrijk is in dit spel is de creëer-functie en daar concentreren wij ons op.

Takashi Tezuka

mm