André Kuipers maakt theatervoorstelling over ruimte

André Kuipers is bezig met een theatervoorstelling over zijn ervaringen als kosmonaut. Ook gaat hij in samenwerking met BosBros, ter ere van het 25-jarige bestaan van de filmproducent, de eerste editie uitreiken van een jaarlijkse prijs voor filmscenario's. Dit jaar heeft die prijs als thema ruimtevaart. Dat maakte de Nederlandse ruimtereiziger maandag bekend.

"Mijn belangstelling voor ruimtevaart is in mijn jeugd gewekt door hoorspelen, films, stripboeken en sciencefictionboeken", aldus de 55-jarige Kuipers. "Het zou toch prachtig zijn als kinderen door onze projecten uiteindelijk het pad kiezen van wetenschap en techniek. Dan hebben we iets goed gedaan." Met de theatervoorstelling maken jonge kinderen kennis met ruimtevaart en techniek. De voorstelling is volgend jaar en in 2016 in Nederlandse theaters te zien.

De Burny Bos Talent Award, waaraan een prijs van vijfduizend euro is verbonden, moet het scenaristentalent in Nederland helpen ontwikkelen. De eerste prijs wordt uitgereikt tijdens het Cinekid Festival dat in oktober dit jaar plaatsvindt in Amsterdam. "Ik hoop natuurlijk dat er zulke goede scripts binnenkomen dat BosBros niet anders kan dan er over een paar jaar een geweldige familiefilm voor het hele gezin van maken. Ik verheug me op de inzendingen!", aldus kosmonaut Kuipers.