Mercedes ziet niets in megafoonuitlaat

Het Formule 1-team Mercedes zit niet te wachten op een soort megafoon die het uitlaatgeluid van de Formule 1-bolides moet versterken. De sport is dit jaar overgeschakeld op een 1,6 liter V6-motor en die maakt veel minder lawaai dan haar voorganger, de V8.

Enkele kopstukken uit de Formule 1, waaronder Bernie Ecclestone vinden dat er iets aan het lawaai gedaan moet worden. Daarom werken de FIA en de motorenfabrikanten Mercedes, Ferrari en Renault samen met de teams aan oplossingen. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zullen er volgende week tijdens de tweedaagse test in Barcelona verschillende oplossingen uitgeprobeerd worden, variërend van een soort van megafoon tot het op de schop nemen van de hele uitlaatconfiguratie.

Wolff sprak hierover met Motorsport-Total. "We zullen dan wel zien wat werkt en wat niet en welke oplossing we het beste vinden." Een soort van megafoon plaatsen ziet hij echter niet zitten. "Er zitten nogal wat haken en ogen aan en ik weet ook niet of zo'n soort oplossing wel bij de Formule 1 past, maar wij van Mercedes zullen hoe dan ook met onze eigen ideeën naar Spanje komen."