Meer details Call of Duty: Advanced Warfare

Activision heeft meer details prijsgegeven van Call of Duty: Advanced Warfare. Vooral het exo-suit moet de nieuwe visie om de gameplay tonen.

In Call of Duty: Advanced Warfare word je meegenomen naar de toekomst. In het jaar 2054 heeft een private military corporation (PMC) de macht en de kracht om de mensheid te redden. De wereld is verwoest na een aanval waarbij alle infrastructuur is verdwenen en jij bent de 'advanced soldier'. Bewapend met een uitwendig skelet, hightech gear en andere technische snufjes sluit je je als speler aan bij een getrainde en gespecialiseerde PMC-eenheid om de orde te herstellen. Jonathan Irons, gespeeld door acteur Kevin Spacey, is de baas van een PMC en gaat een grote rol spelen.

"Het was ontzettend leuk om met het team samen te werken bij het tot leven wekken van Jonathan Irons" zegt Academy Award winnaar Kevin Spacey. "De technologie is ronduit opzienbarend, dit project was totaal anders dan alles wat ik ooit eerder heb gedaan. Het is spannend om te zien hoe dit zich ontwikkelt."

Call of Duty: Advanced Warfare wordt speciaal ontwikkeld voor next gen consoles en pc. Het is de eerste uitgave van Activision met een ontwikkelingsperiode van drie jaar, zodat de bij Call of Duty debuterende ontwikkelaar Sledgehammer Games een extra jaar studiotijd had.

"We hebben deze game anders benaderd", zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing. "We hebben een aantal belangrijke besluiten genomen om zo Call of Duty: Advanced Warfare creatief te kunnen laten uitblinken. We hebben gekozen voor een ontwikkelingperiode van drie jaar en het is de eerste keer dat Sledgehammer Games verantwoordelijk is voor het creatieve deel. Ook veranderen we de formule op enkele punten, zo verschuift de kern van de gameplay met de introductie van een pak als een uitwendig skelet (exoskeleton suit). Verder biedt Advanced Warfare een meeslepend verhaal en een personage van iconische proporties, dat wordt gespeeld door een van ‘s werelds beste acteurs, Kevin Spacey. We hebben ontzettend veel plezier bij het maken van deze game, en we denken dat de wereld straks vanaf november nóg meer plezier zal hebben met het spelen ervan."

"Dit is behalve de kans van ons leven ook een grote eer voor Sledgehammer Games", zegt Glen Schofield, medeoprichter en game director bij Sledgehammer Games. "Call of Duty: Advanced Warfare is het meest ambitieuze en creatieve project waar we ooit aan hebben meegewerkt. We zijn er vol ingedoken, van eindeloos research en duizenden productiedesigns tot extreme focus op het sterke verhaal en de waanzinnige aandacht voor details – we’re taking nothing for granted. De fans van Call of Duty verwachten het beste van het beste en wij denken dat te hebben geleverd. Het was erg inspirerend om mee te mogen helpen aan de ontwikkeling van een nieuwe visie voor the next generation."

Call of Duty: Advanced Warfare komt uit op 4 november op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc. Uitbreidingen zoals extra mappacks en modi zullen zoals gewoonlijk eerst op Microsoft-platformen worden uitgebracht.