Keane denkt niet aan terugkeer bij United

Roy Keane voelt zich niet geroepen om de nieuwe manager van Manchester United te worden. The Mancunians zoeken een opvolger voor David Moyes, die vorige week werd ontslagen. Bij de bookmakers geldt Louis van Gaal nog steeds als favoriet, maar ook Keane werd door journalisten gevraagd of hij de vacature zou willen invullen.

"Mensen blijven me maar vragen stellen over ander werk. Ik heb nu een baan en daar ben ik heel blij mee", reageerde Keane volgens Sky Sports. De oud-speler van Manchester United is momenteel assistent van bondscoach Martin O'Neill bij de Ierse nationale ploeg.

Roy Keane vertrok in 2005 bij United, na een conflict met Sir Alex Ferguson. De Ier verwacht niet dat hij de succesvolle manager snel weer spreekt. "Nee, dat denk ik niet. Maar dat heb ik over andere personen ook gezegd. Op dit moment speelt dat niet in mijn hoofd."

Vorige week uitte Keane nog kritiek op de clubleiding van de regerend kampioen van Engeland. Hij vond dat Moyes niet genoeg tijd heeft gekregen om aan een goed elftal te bouwen. Ryan Giggs is tot het einde van dit seizoen de interim-manager.