Jumbo zegt sorry voor flippende medewerker

Supermarktketen Jumbo heeft zaterdag zijn excuses aangeboden voor een aanvaring tussen een klant en een winkelmedewerker. In een met een mobiele telefoon gemaakt filmpje van het incident is te zien hoe een Jumbo-medewerker compleet en als een malle door het lint gaat in het gesprek met een jongen in de winkel, die per ongeluk een potje zou hebben omgestoten.

Het filmpje, dat dinsdag online werd geplaatst, leidde vrijdag op sociale media tot ophef. "Jumbo wil benadrukken dat dit gedrag van onze medeweker richting de klant onacceptabel is", zo schrijft het bedrijf op zijn Facebook-pagina. "Er loopt een uitgebreid onderzoek om alle oorzaken rondom deze kwestie te achterhalen. Afhankelijk hiervan zullen passende maatregelen worden genomen."

Het filmpje is volgens de makers, vrienden van de jongen die in het conflict is verwikkeld, in een Jumbo-filiaal in Amsterdam. De winkelmedewerker foetert de jongen uit, schreeuwt hem toe en grijpt hem bij de arm. De jongen zelf blijft rustig en vraagt de man meermaals van hem af te blijven.

De zeer pro-actieve winkelmedewerker spoort de jongen veelvuldig aan tot kopen, met de marketingkreet 'KOOP DAN SUKKEL! KOOP DAN!'

Uiteindelijk bedreigt de medewerker de jongen, die naar zeggen ook nog eens een levenslang winkelverbod kreeg opgelegd.

De beelden vind je hier.