Jumbo: KOOP DAN SUKKEL!!!

HALLO JUMBO!

Bij Jumbo word je altijd vriendelijk geholpen. Met een glimlach en een helpende hand staan alle medewerkers voor je klaar. Tenzij je kutstudent bent natuurlijk.

Bij een filiaal van Jumbo aan de Hendrik Jacobszstraat in onze hoofdstad probeerde een medewerker op wel héél eigenzinnige wijze zijn klanten te verleiden tot een aankoop.

Uit het begeleidende verhaal blijkt dat een van de jongelui een potje worteltjes omver stootte. Deze moest het opruimen met een stukje karton, wat hij zonder morren zou hebben gedaan. Toen de medewerker even later deze groep scholieren opmerkte 'flipte hij helemaal'. Op het filmpje is te zien hoe de medewerker meerdere keren probeert de jongen fysiek aan te vallen. Ook uit hij dreigementen als ´deze man gaat je klappen jongen´.

De scholier kreeg ook nog eens een levenslang verbod van deze vriendelijke grootgrutter. Die zegt in ieder geval nooit meer 'Hallo Jumbo'.

Update 16.32 uur
Onder het filmpje op YouTube staat vermeld dat het om de bedrijfsleider zou gaan. Dat lijkt onjuist. De bedrijfsleider van het filiaal in kwestie heet Peter. Facebook van het filiaal in kwestie.

Update 19.24 uur
Jumbo laat in een reactie op haar facebookpagina weten bezig te zijn om bij beide partijen de toedracht te achterhalen. Ze stelt dat winkelen en werken bij Jumbo altijd plezierig moeten zijn, aldus de Communicatie Adviseurt 'Corporate Communicatie' Maurice Nieuwland.

Over het beleid aangaande fysiek geweld en dreigementen richting klanten - ook als het 'scholieren' zijn - en het beleid met betrekking tot schreeuwen als een tokkie middenin een winkel wordt met geen woord gerept.