FOK! wat een weer... Later stevige buien

We moesten gisteren wel weer even wennen. Na alle dagen met zon en warmte die we gehad hebben, bleef het wolkendek grotendeels gesloten en een bandje met regen trok van west naar oost over het land. Vandaag komt er wat serieuzer werk opzetten. De dag begint nog wel met een klein beetje zon, maar tegen het einde van de dag volgen er forse buien.

Dit zijn regen- en onweersbuien en hierbij is er ook kans op zware windstoten. In sommige gebieden zou het wel mee kunnen vallen. De modellen wisselen nogal met de exacte locaties voor de buien. In eerste instantie leek het voornamelijk het oosten te worden, maar later kwam het zwaartepunt meer naar het westen te liggen. We moeten dus even afwachten en laten we dus allemaal maar rekening houden met een fikse bui. Ik verwacht dat de buien rond een uur of vier het zuidwesten bereiken en dan dwars over het land naar het noordoosten trekken. De temperaturen lopen nogal uiteen: 13 graden op de Wadden tot 21 in Limburg. Buiten de onweersbuien om staat er een matige zuidwestenwind. In zo'n bui kan het wel even stevig waaien met dus de benoemde windstoten.

Morgen is het met 10 tot 12 graden gewoon fris te noemen, hoewel dit vrij normale waarden zijn voor de tijd van het jaar. Er kan een enkele bui vallen, maar in de loop van de dag komt de zon er steeds beter bij. De westelijke wind blijft matig.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Bloesem1
Het is volop lente en qltel maakte twee zeer mooie foto's.

Bloesem2
Deze bij is hard aan het werk.