Ajax beslist zaterdag over Moisander

Achter het meespelen van Niklas Moisander tegen Vitesse staat nog een vraagteken. De Ajax-verdediger is nog niet fit. Ajax speelt zondag in Arnhem tegen Vitesse. Een dag van te voren bekijkt trainer Frank de Boer of hij een beroep doet op Moisander, die vrijdag gedeeltelijk meetrainde met de selectie van Jong Ajax.

Moisander hield aan de bekerwedstrijd van vorige week tegen AZ een knieblessure over. De Boer wil geen risico nemen met de Finse routinier, die in de slotfase van het seizoen goed van pas kan komen. Ajax heeft de landstitel binnen handbereik en speelt de finale van de KNVB beker tegen PEC Zwolle.

De spelersgroep van Ajax geniet vrijdag van een vrije dag. Zaterdag vindt de laatste training plaats voor de kampioenswedstrijd tegen Vitesse. Mocht Feyenoord punten laten liggen, dan kan Ajax bij winst op de Arnhemmers alweer voor de vierde keer op rij landskampioen worden.

De 28-jarige Moisander had tot dusver dit seizoen zijn aandeel met 23 competitieduels. Eerder dit seizoen lag hij er ook al langdurig uit door een blessure. Toen nam Stefano Denswil zijn plek met veel bravoure in. Ook de laatste weken maakt Denswil indruk in het Ajax-shirt, waardoor risico nemen met Moisander geen must is voor De Boer.

Mocht Moisander de kampioenswedstrijd missen, dan zal hij daar zelf echter ongetwijfeld van balen. De geruchten zingen wel vaker rond dat er clubs uit andere Europese competities voor hem op de loer liggen. Desalniettemin heeft hij zelf aangegeven graag in Amsterdam te blijven.