Benfica-trainer: "AZ heeft sterke spelers in huis"

Benfica was donderdagavond een maatje te groot voor AZ en won uiteindelijk slechts met 1-0 in Alkmaar. Volgens trainer Jorge Jesus is er nog niets beslist. Eduardo Salvia maakte na 48 minuten spelen de enige treffer van de wedstrijd. Benfica had op de openingsfase na, de controle over de wedstrijd.

De Portugezen zien de return met vertrouwen tegemoet. De halve finale lonkt, al is er nog niets beslist benadrukt trainer Jesus. "Ik ben tevreden met de uitslag en het spel was bevredigend", zegt hij tegen Record. "Maar op dit niveau weet je dat de tegenstander altijd gevaar kan stichten, zeker als ze thuis spelen."

De ploeg van Dick Advocaat maakte indruk op Jesus. "Voorafgaand aan deze wedstrijd had AZ al tien wedstrijden op rij in de Europa League niet verloren. AZ speelde een goede wedstrijd en heeft een aantal sterke spelers in huis. Ze blijven gevaarlijk. Vroeg in de wedstrijd was AZ gevaarlijk. Maar vlak na rust hadden wij onze beste periode en wisten we ook te scoren. Vanaf dat moment hing eerder de 2-0 in de lucht dan de gelijkmaker. Dat is positief."

"Deze overwinning is voor de meegereisde supporters", aldus Jesus. "Ik weet zeker dat ze tevreden huiswaarts keren. Ik heb de fans bedankt omdat ze ook hier weer aanwezig waren en ons geholpen hebben te winnen."

AZ-trainer Advocaat legde zich neer bij de nederlaag. "Bij Benfica lopen alleen maar internationals. Die spelers zijn op de juiste momenten de diepte, hebben een fantastische techniek. Dit is gewoon een Europese topploeg. We zijn met AZ heel ver gekomen, dat is geweldig voor deze club. Maar je ziet op een avond als deze dat AZ wat tekort komt."