Advocaat: "Verschil in kwaliteit"

AZ ging donderdagavond voor eigen publiek met 1-0 ten onder tegen Benfica. Trainer Dick Advocaat beseft dat er niet meer in zat.

"De eerste twintig tot 25 minuten deden we aardig mee", zei Advocaat na afloop tegenover de camera's van RTL7. "Dan moeten wij het geluk hebben dat die goal valt. We hebben de kans op een doelpunt gekregen, maar helaas niet benut. Daarna zie je het verschil in kwaliteit, balbehandeling, handelingssnelheid. Het gaat bij die jongens van Benfica allemaal wat makkelijker. Maar ik kan mijn jongens niet verwijten. Ze hebben er alles aan gedaan."

"In de rust heb ik gezegd dat ze wat dichter bij elkaar moesten gaan voetballen. Je zag dat als we hoog druk gingen zetten, zij er makkelijk onderuit voetbalden", vervolgt Advocaat. Zijn strijdplan kon al snel de prullenmand in, want drie minuten na de thee maakte Toto Silvio de 0-1. "En die stand vonden zij genoeg. Zij vonden het wel prima en kunnen dan goed op die score leunen."

Volgens Advocaat was het verschil in kwaliteit gewoon te groot. "In de tweede helft brengen zij nog een speler in die ze afgelopen zomer voor dertig miljoen hebben gekocht. Dat is het verschil. Bij Benfica lopen alleen maar internationals. Die spelers zijn op de juiste momenten de diepte, hebben een fantastische techniek. Dit is gewoon een Europese topploeg. We zijn met AZ heel ver gekomen, dat is geweldig voor deze club. Maar je ziet op een avond als deze dat AZ wat tekort komt."