Lieke van Lexmond denkt dat ze een jongen krijgt

Lieke van Lexmond heeft het idee dat ze een zoon krijgt. "Mijn gevoel zegt een jongetje", zegt de presentatrice en actrice, die woensdag onthulde bijna vier maanden zwanger te zijn, donderdag in de ochtendshow van Giel Beelen. "Maar het zou me niets uitmaken, ik vind het beide super bijzonder."

Van Lexmond, die ongeveer negen maanden een relatie heeft met Bas van Veggel, vindt het niet te snel in haar relatie om aan kinderen te beginnen. "Tijd is maar relatief. Als de liefde stroomt, valt al het andere weg", legt ze uit. De presentatrice wist al vrij snel dat ze kinderen wilde met Van Veggel. "Toen ik Bas ontmoette, viel alles op zijn plaats."

De 32-jarige Van Lexmond merkt veel aan haar zintuigen dat ze zwanger is. "De smaak en geur zijn veel sterker, maar dat is niet al te positief", zegt ze. "Geur is veel intenser dus ik kan parfum nu ook vinden stinken. Normaal ben ik een zoetekauw, maar nu wil ik alleen maar hartig eten."

De presentatrice verwacht niet dat ze veel moet veranderen aan haar werkschema. Ook de presentatie van het muziekfestival Zand, dat is augustus plaatsvindt in Almere, denkt ze wel te kunnen doen. "Het is vier weken voor ik ben uitgerekend, dus ik sta daar met een hele dikke buik", zegt ze. "Ik hoop er gewoon bij te zijn want ik wil zo lang mogelijk lekker blijven werken."