Brama: "Had ingezet op wedstrijd tegen Ajax"

Wout Brama heeft maandagavond zijn eerste speelminuten gemaakt na een afwezigheid van bijna een jaar. Hij speelde een half uur mee bij Jong FC Twente tegen FC Eindhoven (1-0 zege).

Het laatste half uur kwam Brama binnen de lijnen. "Het is zo fijn om er weer bij te zijn", zei de middenvelder na afloop tegenover Tubantia. Brama is volledig hersteld van een slepende hielblessure.

Afgelopen zondag zat hij al bij de selectie van FC Twente, maar kwam toen niet tot een invalbeurt. "De trainer vroeg twee dagen voor de wedstrijd tegen AZ of ik er klaar voor was om twintig minuten te spelen. Ik had er niet op gerekend, in mijn hoofd had ik ingezet op de wedstrijd tegen Ajax over twee weken."

Brama hoopt in de komende weken zijn rentree in de hoofdmacht van de Tukkers te maken. "Ik train al drie weken volop mee, het gaat goed en de reactie van de hiel is er bijna niet."

Brama stond maanden aan de kant voordat hij in oktober vorig jaar een operatie aan zijn hiel onderging. Drie maanden later werkte hij zijn eerste training af. De laatste wedstrijd die hij speelde was vorig jaar tegen ADO Den Haag (3-1 zege). Zondag kan hij tegen die club zijn rentree maken.