Cricketers Bangladesh en Nepal beginnen WK T20 met zege

Op de openingsdag van het wereldkampioenschap cricket Twenty20 hebben de cricketers van Bangladesh en Nepal hun eerste overwinning binnen. In groep A was Bangladesh te sterk voor Afganistan en Nepal versloeg Hong Kong. 

Afganistan mocht eerst batten tegen Bangladesh. De Afganen kwamen tot 72 runs in 17.4 overs. Bangladesh haalde die score in twaalf overs tegen het verlies van één wicket. Nepal had een makkelijke middag tegen Hong Kong. In de slagbeurt noteerden de Nepalezen 149 de runs. Hong Kong kwam slechts tot 69 runs in zeventien overs (all out). 

Maandag speelt Nederland zijn eerste wedstrijd. De cricketers spelen tegen de Verenigde Arabische Emiraten. De andere wedstrijd in de groep gaat tussen Zimbabwe en Ierland. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de tweede ronde. De acht beste cricketlanden van de wereld hebben zich al geplaatst voor de tweede ronde, de zogenaamde Super Ten. De Super Ten bestaat uit twee groepen van vijf landen waarbij de nummers één en twee zich plaatsen voor de halve finale. 

In groep I zitten Zuid-Afrika, Sri Lanka, Engeland, Nieuw Zeeland en de winnaar van groep B. Groep II bestaat uit India, Australië, Pakistan, West Indies en de winnaar van groep A.