Olympiakos kampioen na zege op Panthrakikos

Olympiakos Piraeus heeft eindelijk het 41e kampioenschap van Griekenland gewonnen. De ploeg won zaterdag met 2-0 van Panthrakikos door doelpunten van Nelson Valdez en David Fuster. Het verschil met Atromitos, dat tweede staat en eerder zaterdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Veria, bedraagt vijf wedstrijden voor het einde van de competitie achttien punten.

Olympiakos had de vierde titel op rij en de zestiende in de laatste achttien seizoenen twee weken geleden al binnen kunnen halen. Toen werd echter onverwachts verloren van aartsrivaal Panathinaikos. Vorige week verloor de ploeg uit Piraeus bovendien van PAOK Saloniki.

Veel feest werd er niet gevierd in het vrijwel lege Karaiskakis Stadion. De fans die twee weken geleden waren gekomen om de verwachte titel binnen te halen, reageerden slecht op de 3-0 nederlaag tegen Panathinaikos. De spelers van Olympiakos moeten zich bovendien opmaken voor de return in de achtste finale van de Champions League tegen Manchester United. Dat duel wordt woensdag gespeeld.