Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 8

Het is de week waarin Oscarfavoriet 12 Years a Slave, die afgelopen weekend werd bekroond met een Bafta voor beste film, het strijdtoneel betreedt. Ook te zien: een waargebeurd oorlogsverhaal, romantische en tienerfantasy en een documentaire.

12 Years A Slave

12 Years a Slave is gebaseerd op het ongelofelijke verhaal van Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor). Hij leefde in de 19e eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Dan wordt Solomon ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden. Hij vecht om niet alleen te overleven, maar ook zijn waardigheid te behouden. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke wreedheid van een slaveneigenaar (Michael Fassbender) en onverwachte vriendelijkheid. Na 12 jaar ontmoet hij een Canadees (Brad Pitt) die zijn leven voorgoed verandert.

Lone Survivor

Wanneer vier Navy SEALs tijdens een missie in Afghanistan onder vuur komen van de Taliban lijkt de missie mislukt en hun levens voorbij. Rauw en intens verslag van deze waargebeurde strijd tussen de SEALs en de Taliban.

Winter's Tale

Winter’s Tale speelt zich af in een fabelachtig New York. Het verhaal bestrijkt meer dan een eeuw en vertelt over wonderen, levenslot en de klassieke strijd tussen goed en kwaad.

Vampire Academy

Op de gelijknamige boekenreeks gebaseerde tienerfilm over goede en slechte vampiers op een school.

Shado'man

Shado’man, een documentaire van Boris Gerrets, duikt in innerlijke wereld van elk van de vrienden en toont de waardigheid van mensen in onmenselijke omstandigheden.

Bovenstaande films zijn vanaf deze week in de bioscopen te zien.